Whirlpool 6th Sense BSF 9152 OX, combina acceptabilă, cu un consum redus

Whirlpool 6th Sense BSF 9152 OX este o nouă combină frigorifică ambivalentă care vine de la producătorul american. Pe de-o parte, aceasta oferă multe lucruri utile şi chiar demonstrează că îşi merită banii, însă vine şi cu unele dezavantaje care nu prea au cum să fie ignorate.

Design şi compartimentare

Nu sunt prea multe de spus din acest punct de vedere. Asta pentru că modelul este mai mult sau mai puţin identic cu ceea ce am mai văzut de atât de multe ori de la Whirlpool. Mai exact, exterior din inox, uşi cu mânere orizontale şi o lipsă de dotări premium cum ar fi dozatorul de apă sau panoul de control al temperaturii. În schimb, este un aparat mai înalt, de peste 2 metri, ceea ce garantează şi un volum mai mare, lucru foarte bun de altfel.

Whirlpool 6th Sense BSF 9152 OX interior

Aşadar, volumul acestui model este de 370 l, unul dintre cele mai mari din această clasă de preţ. Şi compartimentarea este una pe măsură, neavând ce reproşa din acest punct de vedere. Frigiderul este unul de 258 l, foarte mare. El este împărţit prin cinci rafturi de sticlă, având şi un compartiment pentru legume şi fructe şi patru (şi jumătate) rafturi pe uşă. Iar dacă vrei, poţi scoate cu mare uşurinţă unul din rafturile de pe uşă.

Congelatorul ajunge la 111 l, adică exact cât oferă şi alte modele ale producătorului. Este la rândul său împărţit în trei compartimente şi are o capacitate de răcire de 5 kg/zi.

Funcţii şi tehnologii

Partea mai puţin bună a combinei este aceea că producătorii nu s-au gândit să o doteze cu un sistem automat de dezgheţare, nici pentru congelator, nici pentru frigider. Dacă în cazul congelatorului este oarecum acceptabil pentru ca preţul să fie menţinut la un nivel scăzut, dezgheţarea manuală a frigiderului este deja depăşită din punct de vedere tehnologic.

Whirlpool 6th Sense BSF 9152 OX Date consum

Totuşi, producătorii au încercat să vină şi cu unele lucruri în plus şi uneori chiar le-a ieşit. Poate că sistemul Al Şaselea Simţ este ceva obişnuit pentru Whirlpool. Acesta păstrează alimentele mai proaspete şi răceşte mai repede. Însă mai bună este clasa energetică, A++. Aceasta vine parcă să compenseze sistemul de dezgheţare şi datorită ei combina nu consumă decât 250 kw pe an, puţin dacă ne raportăm la mărime. Şi nivelul de zgomot este mai mult decât acceptabil, adică nu ajunge decât la 38 db, mai puţin în comparaţie cu alte modele ale firmei.

Concluzii

Whirlpool 6th Sense BSF 9152 OX nu este un aparat rău, mai ales dacă luăm în calcul mărimea şi cantitatea de energie consumată. Având clasa energetică A++ investiţia va fi recuperată mai repede, chiar dacă preţul nu este cel mai scăzut. Însă are şi anumite probleme care nu îl lasă să fie un model atât de bun pe cât ar fi putut să fie. Una peste alta însă, este recomandat pentru că îşi face treaba bine, mai ales pentru un cumpărător nu foarte pretenţios.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.