Samsung RSA1ZTSL1- un side by side popular

Samsung este unul dintre cei mai mari producători de frigidere side by side şi dacă ne uităm strict pe piaţa de la noi, probabil că dominaţia lor este una uşor de observat. Acest lucru se întâmplă şi datorită politicii de preţuri pe care o practică, în sensul că frigiderele lor variază ca preţ, de la unele cât de cât mai ieftine, până la unele cu adevărat exclusiviste. Bineînţeles, modelele tot rămân unele pe care nu toată lumea şi le va cumpăra, dar chiar şi aşa este bine că există unele mai accesibile, aşa cum este şi Samsung RSA1ZTSL1, se pare chiar un preferat al românilor.

Design şi compartimentare

Poate că volumul ceva mai mic, de 484 de litri poate să fie considerat de anumiţi cumpărători mai pretenţioşi un minus, dar până la urmă acesta face aparatul să fie un pic mai accesibil, pentru că produsele mai mici sunt şi unele mai ieftine. În plus, aşa devine mai uşor de transportat şi de montat. În interior lucrurile se prezintă cam la fel, deşi spaţiul este un pic mai restrâns.

Samsung RSA1ZTSL1 interior

Frigiderul are 340 l şi chiar dacă este mai mic în comparaţie cu ceea ce oferă alte modele, tot este suficient pentru majoritatea celor care îşi cumpără un frigider pentru a-l folosi acasă. Acesta este împărţit prin patru rafturi de sticlă (rabatabile şi cu mici orificii care lasă aerul rece să circule), două compartimente pentru legume şi fructe şi unul cu temperatura 0, dar şi cinci suporturi pe uşă. Există şi un suport pentru sticle de vin, care înlocuieşte minibarul de la alte modele. Congelatorul este de 144 l (cât al unei combine mai mari) şi este împărţit în trei compartimente, trei rafturi, plus aparatul pentru gheaţă.

Cât despre exterior, acesta este unul standard. Finisaje din metal, culoare de inox, afişaj LCD cu rol de panou de control şi dozator pentru apă. Materialele sunt un pic mai slabe (dar modelul este de două ori mai ieftin decât altele side by side), iar mânerele sunt clasice (deşi lungi cât aparatul), dar până la urmă totul este ok.

Samsung RSA1ZTSL1 exterior

Funcţii şi tehnologii

Deşi avem în faţă un model ceva mai ieftin, acesta rămâne unul premium şi acest lucru se vede cel mai bine în dotările sale tehnologice. În primul rând, el păstrează sistemul Twin Cooling Plus, prin care se răcesc separat congelatorul şi frigiderul, lucru necesar pentru păstrarea unei temperaturi perfecte în ambele compartimente.

Există şi sisteme de răcire rapidă, filtru anti mirosuri şi sisteme anti-bacteriene şi cel mai important, sistemul de răcire No Frost, atât pentru congelator cât şi pentru frigider. Aparatul este unul bun şi acest lucru poate să fie văzut destul de uşor, încă de la început.

Un alt element care aduce cu sine un preţ ceva mai scăzut este clasa energetică. Chiar şi frigiderele bune, de la producători cunoscuţi care vin la un preţ mai mic fac parte din categoria A+ şi acesta nu face nici el excepţie. Nu se înregistrează un consum exagerat de mare, cel puţin nu în raport cu mărimea şi acesta este un aspect esenţial.

Concluzii

Este greu să îi găseşti puncte negative acestui model side by side. Singurul lucru mai puţin avantajos este volumul mai mic al congelatorului, dar chiar şi aşa, acesta este un aparat numai bun de avut în bucătărie. Oferă toate avantajele pentru care sunt recunoscute aparatele de la Samsung şi pe lângă aceasta, este şi ceva mai ieftin în comparaţie cu altele.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.