Electrolux EJ2301AOW2, frigider ieftin, dar eficient

Una dintre puţinele categorii de aparate electrocasnice în cazul cărora produsele clasice au rămas încă apreciate şi căutate de cumpărători este cea a frigiderelor. Acesta este şi cazul pentru Electrolux EJ2301AOW2, un frigider extrem de simplu, dar nu lipsit de calităţi, care are şi avantajul de a fi una dintre cele mai ieftine variante de pe piaţă din acest moment. Bineînţeles, el nu este o soluţie bună pentru orice cumpărător, dar pentru unii poate să fie perfect.

Design şi compartimentare

Modelul este unul foarte simplu, cu două uşi şi destul de mic, cel puţin în comparaţie cu o combină frigorifică. El are 140 cm, este alb şi uşile au mânere normale, dar îmi este greu să cred că există şi cumpărători care au pretenţii de la design-ul unui frigider atât de ieftin cum este acesta. Aşadar, dacă îl cumperi, va arăta bine în bucătărie, dar nu va fi în stare să aducă aer de modernitate cu aspectul său un pic învechit.

Electrolux EJ2301AOW2 interior

În total, modelul are 228 l, spaţiu decent pentru un frigider clasic. Partea de refrigerator este mai mare, aşa cum era şi de aşteptat, având un volum de 184 l. Aceasta are şi trei rafturi din sticlă (material surprinzător, pentru că multe modele low cost încă merg pe mâna celor din sârmă), la care se adaugă şi compartimentul pentru legume şi fructe şi încă trei rafturi pe uşă. Congelatorul este destul de mic, 44 l, dar aceasta nu are cum să fie o surpriză. În plus, şi el este împărţit în două compartimente, ceea ce face mai comodă păstrarea alimentelor care trebuie să fie congelate.

Electrolux EJ2301AOW2 exterior

Funcţii şi tehnologii

De la un astfel de frigider nu te poţi aştepta la foarte multe lucruri, deşi Electrolux EJ2301AOW2 vine şi cu câteva surprize care îl mai scot în evidenţă.

În primul rând, el se remarcă prin sistemul automat de dezgheţare a frigiderului, o tehnologie care rareori îşi face apariţia în această clasă de aparate frigorifice. Şi, chiar dacă nu vine şi cu un astfel de sistem şi pentru un congelator, nu înseamnă că el trebuie dezgheţat manual foarte des. În general, se acumulează destul de puţină gheaţă, aşa că mai mult de două ori pe an nu va fi nevoie de dezgheţare. În plus, modelul are şi o capacitate de congelare de 3 kg/zi, decentă pentru un congelator mic.

Clasa energetică este cea la care te aştepţi de la un astfel de produs, adică A+. Fiind şi mai mic, frigiderul consumă ceva mai mult de 200 KW pe an, adică foarte acceptabil.

Concluzii

Deşi nu este un produs foarte modern, Electrolux EJ2301AOW2 are câţiva aşi în mânecă şi merită să fie cumpărat de cineva care locuieşte singur şi nu are obiceiul să ţină foarte multă mâncare în frigider. Să nu uităm şi că este un aparat ieftin, deci oferă suficient de multe avantaje.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.