Bosch KGN39VL21, combina frigorifică foarte bună, în ciuda unui design comun

Bosch este o firmă de electrocasnice cu foarte mare tradiţie şi care scoate pe piaţă doar produse de clasă premium. Şi, chiar dacă ele necesită o investiţie ceva mai mare, nu înseamnă că nu merită, pentru că, de cele mai multe ori, se află în topul calităţii de la toate publicaţiile de specialitate. Un model interesant de combină frigorifică este Bosch KGN39VL21, un aparat suficient de încăpător pentru a atrage atenţia, dar şi care propune multe tehnologii noi.

Design şi compartimentare

Deşi face parte din categoria celor premium, design-ul acestui model este unul clasic. Aşadar, dacă nu ar fi culoarea argintie strălucitoare care o mai scoate în evidenţă, probabil că Bosch KGN39VL21 ar putea să fie confundată cu orice alt produs de la orice altă firmă. În plus, nu avea nici accesorii precum un panou de control sau un dozator pentru apă.

Bosch KGN39VL21 interior

Volumul extins este însă un aspect prin care modelul recuperează foarte mult. Acesta are 375 litri, adică ar fi suficient pentru orice familie cu patru sau chiar cinci membri. Şi compartimentarea este una foarte bună, existând o proporţionalitate excelentă între frigider şi congelator. Pe de-o parte, frigiderul are 268 litri şi este împărţit în cinci spaţii diferite de depozitare, delimitate de rafturi din sticlă. Există şi compartimentul pentru legume şi fructe, suportul pentru sticle şi patru rafturi mai mici pe uşă, dintre care unul funcţionează ca suport pentru ouă. Nu în ultimul rând, afişajul touch despre care am spus că lipsea în exterior este prezent în interior. Este bine că el există, dar poate să fie frustrant să trebuiască să deschizi mereu uşa pentru a regla temperatura, în special când atât de multe modele noi au acest accesoriu în afară. Pe de altă parte, congelatorul este şi el mărişor, de 86 litri, şi are trei compartimente protejate de uşi din plastic.

Bosch KGN39VL21 exterior

Tehnologii şi funcţii

Combina este una cu sistem No Frost pentru ambele spaţii şi, deci, nu trebuie să fie dezgheţată manual pentru că gheaţa nu se adună. Mai mult decât atât, are şi sisteme noi precum multiflow (care permite o circulaţie generală a aerului rece, pentru ca răcirea să fie una uniformă), dar şi sisteme de avertizare sonoră pentru ușă deschisă sau creştere a temperaturii. Clasa energetică în care se situează este una comună, A+, dar totuşi bună pentru un aparat atât de mare. Producătorii spun că modelul consumă în jur de 330 KW/an, ceea ce nu este foarte mult (probabil consumul mai creşte dacă sunt folosite foarte des funcţiile de super răcire şi super congelare).

Concluzii

Chiar dacă putea să beneficieze de câteva schimbări de design, Bosch KGN39VL21 este o combină frigorifică de calitate superioară şi propune cumpărătorilor toate calitatile de care un astfel de aparat ar trebui să se bucure. Aşadar, merită să fie cumpărată, iar clasa energetică nu o transformă într-o mare consumatoare nici pe parcurs.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.