Bosch KGE36AW42, una dintre cele mai econoame combine frigorifice dintre cele de la noi

Producătorul german Bosch este unul dintre cei mai mari din lume, aşa că de la fiecare produs al lor te aştepţi la un nivel de calitate foarte ridicat. Aşadar, pretenţiile de la combină frigorifică Bosch KGE36AW42 au fost unele ridicate şi în mare măsură ele au fost şi întemeiată. Chiar dacă nu vorbim despre un model care să se apropie de un standard de perfecţiune, acesta are suficient de multe caracteristici care pot atrage cumpărătorii în direcţia sa.

Design şi compartimentare

Dacă ar fi să vorbim exclusiv din punct de vedere vizual, combina nu ar fi una care chiar să se încadreze la un nivel de calitate premium. Asta pentru că are parte de un exterior banal, alb şi nici măcar uşile nu sunt prea moderne. Acestea au mânere clasice şi niciun accesoriu mai special. În plus, până şi logoul firmei este unul lipit şi nu foarte bine.

Bosch KGE36AW42 interior

Totuşi, Bosch fac ceva foarte interesant cu aparatele lor frigorifice şi le dotează totuşi cu un sistem modern de control al temperaturii, dar acesta este situat în interior, ceea ce înseamnă că trebuie să deschizi uşa pentru a seta nivelul de aer rece. Şi dacă tot suntem la interior, combina are o capacitate totală de 307 l, fiind ceva mai mică în comparaţie cu alte modele ale firmei.

Dintre aceştia, 215 l sunt păstraţi pentru frigider, unul cu patru rafturi din sticlă, compartimente pentru legume şi fructe, suport pentru sticle şi încă trei rafturi pe uşă. De partea cealaltă, congelatorul este chiar mare dacă ar fi să îl comparăm din punct de vedere proporţional cu frigiderul. Acesta are 89 l şi este împărţit şi el între compartimente, unul mic, unul mediu şi unul mare, de tip Big Box.

Bosch KGE36AW42 exterior

Tehnologii şi funcţii

Deşi nu este un model No frost, partea de frigider este totuşi una care beneficiază de un sistem automat de dezgheţare, ceea ce scapă cumpărătorul şi de această grijă. Congelatorul este însă unul pe care se depune gheaţa, aşa că are nevoie de o intervenţie periodică, dar rară (asta şi în funcţie de câtă mâncare este depozitată în el).

Tot în frigider există şi un ventilator care ajută la circulaţia aerului şi la răcirea completă în fiecare parte a acestuia. Totuşi, aspectul prin care modelul chiar reuşeşte să se impună este clasa energetică. El este unul dintre puţinele care fac parte din clasa A+++ şi de aceea reuşeşte să consume doar 149 kw/an, un consum foarte mic în comparaţie cu 90 % din celelalte combine şi frigidere existente pe piaţă.

Concluzii

Chiar dacă se putea să fie şi mai modernă, Bosch KGE36AW42 este o combină foarte bună care oferă suficient de mult spaţiu pentru întreaga familie. Mai mult decât atât, are unul dintre cele mai reduse nivele de consum energetic de pe piaţă, lucru care o poate transforma într-o ţintă bună pentru orice cumpărător.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.