Beko GN163221S, frigider side by side de calitate superioară

Frigiderele side by side nu sunt o apariţie chiar atât de veche pe piaţa românească şi asta din mai multe motive. Unul dintre ele este preţul, cel care era un pic mai exclusivist. Însă cum electrocasnicele au mai scăzut ca preţ în ultimii ani, şi aceste frigidere foarte mari au început să fie mai uşor de cumpărat. Beko este una dintre firmele care propune cele mai multe dintre ele, aşa că acum vom discuta despre un produs de-al lor, adică Beko GN163221S. Acesta se bucură de toate avantajele pe care ar trebui să le ofere un astfel de model şi în general este unul care merită investiţia.

Design şi compartimentare

Frigiderele side by side au în general un design cât de cât comun, în sensul că sunt produse foarte late, cu uşi mari, care se deschid în lateral. În rest, producătorii lasă loc şi de variaţii, aşa cum o demonstrează şi acesta. Modelul este unul cu două uşi (destul de clasic din acest punct de vedere), are şi un afişaj LCD, dar şi un dozator de apă. Cu alte cuvinte, un model premium, aşa cum era şi de aşteptat, completat şi de culoarea argintie care îl face să arate chiar mai bine.

Beko GN163221S interior

Un alt mare avantaj al modelelor este volumul extins. Acest gen de frigidere este cumpărat de cei care au o familie mai numeroasă, dar şi de cei cărora le place să aibă o bucătărie foarte modernă. Oricum, Beko GN163221S are un volum de 554 litri, fiind unul dintre cele mai mari frigidere de acest fel (de fapt, de orice fel, de pe piaţă). Aşadar, doar frigiderul este de 364 l, mai mult decât au unele combine întregi. Acesta este împărţit prin patru rafturi din sticlă, însă mai există şi opt rafturi pe uşă, plus compartimentul pentru legume şi fructe. Congelatorul este de 190 l, constă în patru compartimente, plus alte patru rafturi pe uşa acestuia.

Beko GN163221S exterior

Funcţii şi tehnologii

Probabil că nu mai trebuie să spunem că frigiderul este unul extrem de modern, cu tot ceea ce îi trebuie. Aşadar, acesta se bucură de un control electronic al temperaturii, iar dozatorul de apă este foarte folositor, mai ales la noi, unde verile sunt calde.

Aşa cum se întâmplă la toate aparatele noi de la Beko, este implementat şi sistemul Neo Frost. Acesta constă în Active Dual Cooling (prin care se răceşte mai rapid), dar şi No Frost (sistem de răcire nou, datorită căruia aparatul devine mai eficient şi nu se mai depune gheaţă pe pereţi). Acesta din urmă este implementat atât pentru congelator cât şi pentru frigider, la fel ca şi sistemul automat de dezgheţare.

Pentru siguranţa alimentelor au fost utilizate alte funcţii interesante. Frigiderul are şi un filtru de carbon anti mirosuri, dar şi garnitură antibacteriană, iar buzzer-ul indică momentele în care uşa este uitată deschisă.

Capacitatea de congelare este imensă, de 13 kg/zi, iar pentru situaţii speciale există şi sisteme de răcire dar şi de congelare rapidă. Toate acestea vin însă şi cu un consum mai mare de energie. Modelul are doar clasa A+, care aduce cu sine un consum de 484 kw/an, decent în raport cu mărimea, deşi se putea mai bine.

Concluzii

Chiar dacă nu este perfect, modelul are un raport calitate preţ foarte bun şi oferă o capacitate foarte mare. În plus, arată bine şi este dotat cu tot ceea ce îi trebuie unui aparat frigorific premium.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.