Arctic ANK366BS+ review – o combină frigorifică foarte mare

Atunci când li se strică frigiderul, Arctic este probabil principala firmă spre care românii se îndreaptă, preţurile acestui producător fiind de departe cele mai potrivite pentru puterea de cumpărare de la noi. Dar asta nu înseamnă că doar cei care caută de urgent un aparat nou ar trebui să se îndrepte spre Arctic, aşa cum o demonstrează foarte bine Arctic ANK366BS+.

Design şi compartimentare

Din orice punct de vedere priveşti, aceasta este o combină mare. În primul rând, se află la limita de sus a înălţimii, trecând un pic de 2 metri. Bineînţeles, nu are un afişaj electronic, deci nu trebuie să vă puneţi probleme. Dar ar fi cazul să fiţi conştienţi că un copil nu ar putea ajunge pe raftul de sus. Producătorul s-a gândit să îi ofere un exterior cu aspect gri inox şi este o idee bună, scoţând-o un pic în evidenţă. Pe de altă parte, acesta a făcut şi o alegere de design cam învechită atunci când a decis să echipeze combina cu mânere exterioare, clasice. Acestea devin fragile în timp și se rup frecvent necesitând înlocuirea.

Arctic ANK366BS+ interior

Faptul că vorbim despre o combină mare se cunoaşte şi din volum: 334 l, cu 221 pentru frigider şi 90 pentru congelator. Oricum priveşti situaţia, este mult, suficient pentru o familie numeroasă. În interior, lucrurile stau bine. Avem cinci rafturi din sticlă şi încă cinci suporturi pe uşă (mai mari sau mai mici). La acestea se adaugă şi compartimentul pentru legume şi fructe, unul destul de încăpător.

Congelatorul este unul clasic, cu trei compartimente cu usa din plastic. Puterea sa de congelare este de 5 kilograme pe zi, în limitele găsite la toate aparatele de calitate mai bună de la Arctic.

Funcţii şi tehnologii

Poate că unii cumpărători vor simţi lipsa unui sistem de răcire de tip No Frost. Arctic ANK366BS+ nu vine cu aşa ceva, deci va trebui să îl dezgheţi de două sau trei ori pe an. În rest însă, este o combină la fel de modernă ca oricare alta din categoria sa de preţ. Are uşi reversibile, deci poate să fie pusă în orice loc din bucătărie, garnitura antibacteriană este şi ea prezentă, iar nivelul de zgomot este unul decent.

Poate cel mai important avantaj este consumul energetic. Modelul ajunge la 280 de kw pe an. Da, există şi altele mai econoame, dar nu ar trebui să uităm că are 334 l, deci trebuie să răcească mai mult.

Concluzii

Cred că modelul acesta de la Arctic ar putea să fie pus fără probleme lângă unul precum Indesit LI80 FF1 S. Poate că aparatul străin are sistem automat de dezgheţare a frigiderului, dar cel românesc este mai mare şi mai eficient din punct de vedere energetic.

Iar raportul calitate preţ este unul foarte bun şi aspectul merge cu un pas mai sus decât cel al altor produse de la Arctic. Aşadar, este o soluţie foarte bună.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.