Arctic ANK326+: Un model mediu al producătorului

După ce vezi câteva frigidere şi combine de la Arctic, începi să îţi dai seama că firma nu are cum să te surprindă prea mult (deşi am prezentat câteva modele care au reuşit să o facă printr-o caracteristică sau două). Cam la fel se întâmplă şi în cazul combinei Arctic ANK326+, un model măricel, bun, dar care nu vine cu nimic în plus în comparaţie cu altele ale firmei. Dar tot este bine că păstrează caracteristică de bază, adică preţul scăzut.

Design şi compartimentare

Combina Arctic ANK326+ este una de clasă medie din punctul de vedere al dimensiunilor. La 185 cm înălţime nu este una dintre cele mai înalte şi poate să fie folosită cu destul de mare uşurinţă de oricine, chiar şi de către persoanele ceva mai scunde (spre deosebire de cele de 200 cm). Aspectul, din păcate, nu este unul ieşit din comun, dar acesta este un lucru la care ne putem aştepta de la Arctic şi unul dintre motivele pentru care preţul este ţinut la un nivel destul de scăzut.

Arctic ANK326+ interior

Volumul este şi el unul mediu, adică 295 l. Aşadar, spaţiul este suficient pentru a putea depozita mâncare pentru o familie chiar şi cu patru persoane. În plus, cele două compartimente majore sunt destul de bine echilibrate. Mai exact, frigiderul are 205 l şi trei rafturi, la care se adaugă, aşa cum este şi de aşteptat, compartimentul pentru legume şi fructe. Pe uşă sunt patru mici rafturi. Congelatorul este unul destul de mare, de 90 l, şi are trei compartimente, în timp ce capacitatea sa de răcire este de 5 kg pe zi, una care depăşeşte media de la Arctic.

Sisteme şi funcţii

Din păcate pentru un cumpărător care se aşteaptă la foarte multe, această combină nu ar putea să îi ofere tot ceea ce vrea. Şi, totuşi, de ce să te aştepţi la atât de multe, atât timp cât preţul este unul scăzut?

Combina Arctic ANK326+ nu are niciun sistem de răcire special, deci va trebui să cureţi gheaţa cam de două ori pe an. Are termostat şi garnitură antibacteriană, dar acestea nu mai sunt de mult nişte dotări cu care să te poţi mândri. Totuşi, sunt şi lucruri pe care Arctic le face foarte bine în legătură cu acest model. Unul dintre ele este clasa energetică. Aşa cum ne-au obişnuit, frigiderele producătorului român consumă destul de puţin curent şi nici acesta nu face excepţie. Este încadrat în clasa A+ şi ajunge la 260 KW pe an, ceea ce este acceptabil pentru un model de mărimea lui.

Concluzii

Deşi nu este un model atât de modern, Arctic ANK326+ rămâne unul bun, recomandat celor cu un buget mai mic. L-am putea compara cu un alt model destul de ieftin, dar care putea oferi mai multe, adică Bosch KGV36VW32. Oricum, putem încheia spunând că ambele sunt bune, mai ales pentru români.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.