Arctic ANK305NFS+ – Combina frigorifica mica

Când te gândeşti la o combină frigorifică, te aştepţi ca modelul respectiv să fie mare. Dar Arctic, cu modelul Arctic ANK305NFS+, au reuşit să creeze una dintre cele mai mici combine de pe piaţă, a cărui volum nu îl depăşeşte pe cel al unui frigider.

Design şi compartimentare

Aceasta este o combină mică, are o înălţime de 181 cm şi o lăţime de 54 cm. Se potriveşte foarte bine în bucătăriile unde nu prea există spaţiu.

Arctic ANK305NFS+ interior

Aşadar, să trecem peste partea cu volumul şi să vedem cum este compartimentat modelul.

Frigiderul are un volum de 190 l, proporţional fiind partea cea mai mică. Are doar două rafturi, din sticlă, e drept, dar şi două compartimente pentru legume, fructe şi alte alimente proaspete. Pe uşă există cele trei suporturi clasice.

Dacă partea de frigider a fost oarecum sacrificată, cea de congelator se prezintă la nişte standarde normale. Aşadar, avem un volum de 70 l şi trei compartimente. Capacitatea de congelare este una medie pentru Arctic, mai exact de 4 kg pe zi, dar suficientă pentru o combină mai mică.

Arctic ANK305NFS+ exterior

Funcţii şi tehnologii

Am fost foarte surprins să văd că Arctic ANK305NFS+ este totuşi un aparat pe cât de modern poate să ofere în acest moment firma. Cel mai impresionant aspect este prezenţa sistemului de răcire Full No Frost. Acesta răceşte fără a crea şi gheaţă, aşa că ai scăpat de o grijă în plus cu dezgheţarea, proces pe care, în mod normal, ar fi trebuit să îl faci de vreo două ori pe an.

Modelul are şi garnitură antibacteriană, termostat reglabil şi ventilator, dar acestea deja nu mai sunt nişte dotări deosebite. Mai trebuie să vorbim despre două aspecte importante.

În primul rând, sistemul Full No Frost cauzează un nivel de zgomot ceva mai mare. Dar nu cred că cineva doarme în bucătărie şi, chiar dacă o face, nu zgomotul va fi o problemă.

De asemenea, acelaşi sistem cauzează şi un consum ceva mai mare, dar nu cu mult. Să nu uităm că modelul este unul mic şi că face parte din categoria A+. El ajunge la 280 KW pe an, o sumă care nu presupune o cheltuială prea mare.

Concluzii

Cred că o combină asemănătoare sub raportul mărimii este Indesit LI70 FF1 X. Aceasta arată însă mai bine, dar este şi mai scumpă.

Deci Arctic ANK305NFS+ pare să fie mai bine echilibrată, mai ales pentru cumpărătorul din România care are puţin spaţiu în casă.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.