Arctic AK1M406NFS+ review

Arctic este o firmă care îţi propune o gamă foarte variată de frigidere indiferent dacă vrei un model la preţ redus sau unul mai bun, de calitate relativ premium (dar la care preţul rămâne la fel de redus). Din această ultimă categorie face parte şi Arctic AK1M406NFS+, o combină frigorifică foarte mare, modernă şi cu alte câteva avantaje de luat în considerare.

Design şi compartimentare

Poate că modelul nu arată chiar atât de special, dar are câteva elemente care îl particularizează. Uşile cu mânere normale nu sunt atât de moderne, dar să fim sinceri şi să recunoaştem că sunt mai practice decât cele cu mânere orizontale. Apoi, culoarea este una argintie, ceea ce o face să arate ceva mai bine decât veşnicele modele albe.

Arctic AK1M406NFS interior

Cât despre mărime, cred că este cea mai mare combină de la Arctic, cel puţin dintre cele care fac oferta actuală. Are un volum total de 356 l, cu cel puţin 20 l mai mult decât toate celelalte modele.

Frigiderul este, aşa cum era şi de aşteptat, partea mai mare. Acesta are 257 l şi este compartimentat excelent, cu cinci rafturi din sticlă ajustabile. Spaţiul este foarte mare, la fel şi compartimentul pentru legume şi fructe. Pe uşă există încă cinci rafturi, dintre care ultimul este un pic prea mare şi sticlele se mişca destul de mult. Dar în rest nu ai ce să îi poţi reproşa.

Congelatorul vine şi el cu un volum extins, mai exact 99 l. Este compartimentat în trei spaţii încăpătoare şi are capacitatea deja clasică de 5 kilograme congelate pe zi.

 

Funcţii şi tehnologii

Artic au dotat această combină cu câteva tehnologii bune, care o ridică deasupra multor altor produse alte firmei. Cel mai important este faptul că are sistem de răcire Full No Frost pentru congelator şi frigider. Dacă nu ştii, asta înseamnă că nu se formează gheaţă şi că nu este nevoie să dezgheţi combina. Cu alte cuvinte, necesită mai puţină întreţinere, lucru care este binevenit.

 

Pe lângă aceasta, mai există şi un sistem numit Air Flow Dual Tech, care răceşte alimente cu un curent de aer care circulă în mai multe direcţii, dar şi avertizare sonoră pentru uşa deschisă. Autonomia fără curent este de 20 de ore, una ok.

Fiind un model atât de mare, eficienţa energetică devine şi ea extrem de importantă. Acest aparat face parte din clasa A+ şi va consuma relativ puţin, mai ales dacă luăm în calcul volumul său extins.

Concluzii

Din foarte multe puncte de vedere, Arctic AK1M406NFS+ se asemăna cu Electrolux EN3852JOW. Ambele au cam aceleaşi sisteme şi funcţii, dar modelul prezentat aici este mai spaţios. Cu siguranţă se situează la vârful ofertei de la Arctic şi oferă cam tot ce ai vrea de la o combină normală, la un preţ foarte bun.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.